NEE he?! Graffiti… Hoe krijg je het schoon? Voorkomen?

Graffiti, wat is dat eigenlijk?

Dat is verf uit spuitbussen. Die meestal op plekken wordt gespoten waar het niet hoort te zitten. Vaak op gevels van openbare plaatsen, bushokjes en treinstellen. Ook monumentale panden zijn vaak het doelwit van deze vorm van kunstzinnige vandalisme. Het verwijderen van deze vorm van ‘kunst’ is een echte klus, die een specialistische werkwijze vereist.

Grofweg gezien zijn er 3 methoden om graffiti te reinigen en te verwijderen.

METHODE 1: Reinigen met hete stoom

Water word verhit en onder grote druk tegen de verf aan gespoten waardoor de verf los wordt gemaakt van de ondergrond. Door de hoge druk en de hete stoom weekt de verf dus los.

METHODE 2: Chemisch reinigen

Door middel van Chemisch reinigen worden chemische middelen toegevoegd aan water en vervolgens op de te behandelen plaatsen gespoten. Hierdoor zal de verf worden losgeweekt en daarna relatief eenvoudig van de muur worden gespoten. Het woord chemisch is een zware benaming voor deze methode, omdat er tegenwoordig veel biologisch schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Hierdoor kunnen wij een stuk milieuvriendelijker te werk gaan.

METHODE 3: Stralen

Stralen is een methode waarbij kleine korreltjes (zand) worden vermengt met water. Deze combinatie word onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten waardoor de graffiti eigenlijk kapot word geschoten. Ook dit is een manier van graffiti verwijderen die erg effectief is.

Afhankelijk van de ondergrond, word er een methode toegepast. Wij komen graag langs om te bepalen wat de beste manier is om van uw graffiti af te komen.

Een (volgende) stap die ook kan worden genomen is om uw gevel PREVENTIEF te laten behandelen met een ANTI-GRAFFITI- IMPREGNEERMIDDEL
Deze graffiti preventie zorgt voor een beschermlaag op uw gevel waardoor de graffiti niet goed kan hechten. Hierdoor is schoonhouden van uw gevel een stuk makkelijker.

Offerte voor uw opdracht?

Wilt u weten wat het kost om uw pand/object graffiti vrij te krijgen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Contact

Laat een berichtje achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Start typing and press Enter to search