Nieuws

AB Dienstverlening expert in schoonmaak en specialistische reiniging

AB Dienstverlening is een allround schoonmaakbedrijf in Harderwijk dat is opgericht op 8 september 2004. Eigenaar Peter Gerards begon vanuit huis aan de Vosbergerhout in de wijk Drielanden.

Al snel volgde verhuizing naar de Celsiusstraat 19 op industrieterrein Lorentz. Hier heeft hij een bedrijfspand en woonhuis op één locatie.
Peter Gerards (58) zit al van z’n 20 e in de schoonmaakbranche. Hij begon als leerling glazenwasser bij de Harderwijkse Schoonmaakservice.

Bij het bedrijf van de broers Geerling en Piet Kok rolde hij in het vak. Na werkervaring bij diverse schoonmaakbedrijven werd hij door zijn zonen aangemoedigd op (opnieuw) voor zichzelf te beginnen.

Mijn zoon Bas heeft tot drie jaar geleden hier gewerkt en begon toen BDC (Bas Duct  Cleaning). Hij heeft bedrijf in Harderwijk dat zich richt op de reiniging van luchtkanalen en vetafzuigkanalen en waarmee wij veel samenwerken. We deden dit eerst zelf, maar Bas heeft hier de specialistische kennis van.

Breed scala

Zelf verricht AB Dienstverlening schoonmaakwerkzaamheden in een zeer breed spectrum. ,,We doen glazenwassen op NS-stations, glasbewassing van kantoorpanden, dieptereiniging van keukens en sanitair en specialistische reiniging van glas en vloeren.
We werken gemiddeld met een man of 25 (mensen in loondienst, op de payroll, op uitzendbasis en zzp’ers) in het gebied boven de rivieren. We wassen bijvoorbeeld alle NS-treinstations tussen Amersfoort en Den Helder. Op deze projecten loopt wekelijks 4-5 man en we voeren dit uit in opdracht van Asito Transport.”

Op een willekeurige zomerse dag doet AB Dienstverlening gevelreiniging van een universiteitsgebouw in Utrecht, glasbewassing van NS-station in Amersfoort, reinigt de fietskappen van het NS-station in Hoorn, voert dieptereiniging uit van een ROC in Hilversum en is bezig met de grote schoonmaak van vloeren en glas op scholen in Amersfoort en Elspeet. ,,Bij de gevelreiniging in Utrecht lopen we al drie weken. De meeste keukens proberen we met tien man in één dag af te hebben. In de coronaperiode werken we met minder mensen bij elkaar en doen we er met vier man drie dagen over. Bij het ene station zijn we in een dag klaar, op het andere lopen we een week. Dat is afhankelijk van de grootte van de opdracht.”

Overname

Er wonen ook medewerkers van AB Dienstverlening in Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Lelystad, waardoor opdrachtgevers in die regio goed bereikbaar zijn. Toch wil Gerards meer werk dichterbij huis. ,,Dan zijn de reisafstanden nog een stuk minder en dat is ook beter voor het milieu.’’ AB Dienstverlening heeft per 1 januari 2020 Schoonmaakbedrijf Bouwmeester van Sjaak Bouwmeester overgenomen met als werkgebied de regio van Harderwijk, Nijkerk tot Zeewolde. ,,Dit wordt de basis om in deze regio voet aan de grond te krijgen.”

Gerards zit ruim 30 jaar in het vak en weet waarover hij praat. ,,Een toilet schoonmaken is wat anders dan dieptereinigen door het loshalen van de pot en elementen van de muur.
Specialistisch reinigen van een keuken kan je niet door een interieurverzorgster laten doen. Wij doen een breed scala aan specialistisch schoonmaakwerk.”

Op kantoor zitten naast Peter Gerards zijn vrouw Hanneke Gerards en collega’s Jeanette de Kwant, zijn rechterhand, en Miranda Bart.

Ons bedrijf is flexibel, heeft veel kennis en ervaring en is zeer vertrouwelijk. We doen wat we zeggen. Een woord een woord en
afspraak is afspraak.

Terug naar nieuws
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 11 recensies
×
js_loader