Nieuws

dieptereiniging grootkeukens

Dieptereiniging grootkeukens

AB Dienstverlening maakt schoon waar het keukenpersoneel niet aan toe komt bij het dagelijks onderhoud. Periodiek onderhoud van grootkeukens doet het schoonmaakbedrijf één keer per jaar en soms twee keer per jaar. Dieptereiniging is een noodzakelijke aanvulling op het dagelijks onderhoud voor optimale hygiëne.

,,Dieptereiniging van grootkeukens doen wij voor overheidsgebouwen, scholen (o.a. ROC’s in Amsterdam en keukens in leslokalen van Landstede), kantines in bedrijfsgebouwen en ook voor horeca. We reinigen zelfs de keuken van een gevangenis”, vertelt Peter Gerards. Al zijn
medewerkers hebben een VOG-verklaring.

Veel handwerk

Dieptereiniging is specialistische reiniging. Vuil, vet en stof zetten zich af in, onder en achter de keukenapparatuur. ,,De keukenapparatuur wordt grondig gereinigd. Je komt bij dieptereiniging op plaatsen buiten het blikveld waar je normaal niet komt, zoals de rubbers van een koeling en de binnenkant van een oven en van de friteuse. Het is veel handmatig werk, waarbij we milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Indien nodig wordt alles gedesinfecteerd. Waar nodig wordt oude kit vervangen door nieuwe.”

Ultrasoon

Ook beschikt AB Dienstverlening over een ultrasoon machine. ,,Hier kunnen veel onderdelen in gereinigd worden, zoals de filters van een afzuigkap. We vullen de ultrasoon bak met water en chemie, verwarmen dit tot 80 graden en plaatsen de filters er in. Na een uur zijn ze schoon en tussentijds kunnen wij wat anders schoonmaken.”
Vaak wordt door opdrachtgevers een bureau ingeschakeld om de keukens te keuren, aangezien deze aan strikte hygiënevoorschriften moeten voldoen. ,,De keuring is altijd goed, maar mocht er wat zijn, dan wordt het gelijk opgelost.”

Waarom dieptereiniging?

  • Gezonder werk- en leefklimaat voor personeel en gasten door optimale hygiëne
  • Goede aanvulling op het HACCP-plan
  • Verhoging brandveiligheid
  • Langere levensduur en lager energieverbruik van keukenapparatuur
  • Vergemakkelijken dagelijkse schoonmaak
  • Voorkomen van ongedierte
  • Keuken als visitekaartje voor bedrijf
Terug naar nieuws
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 11 recensies
×
js_loader