Nieuws

Tapijtreiniging voor fris tapijt en schone luchtkwaliteit

Tapijtreiniging voor een fris tapijt

Een goed onderhouden tapijt of vloerbedekking fungeert als filter voor een beter binnenklimaat, in huis of op kantoor. Het tapijt vangt veel bacteriën op, en door regelmatig stofzuigen en periodiek grondig reinigen blijft de functie van het filter behouden. Een slim onderhoudsplan zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit.

In vergelijking met Amerika en Engeland, waarbij tapijtreiniging jaarlijks plaats vindt, gebeurt periodieke reiniging van het tapijt in Nederland in de praktijk maar één keer in de zeven jaar. Dat is veel te weinig, want dan is het zo vervuild, dat het moeilijk nog goed schoon te krijgen is. Ophopend vuil heeft een nadelig effect op de luchtkwaliteit: het kan ziek maken en allergieën verergeren.

Tapijtreiniging is een vak apart

AB Dienstverlening & Specialistische reiniging heeft meer dan 25 jaar ervaring met tapijtreiniging. Peter Gerards: ,,Ondanks goed stofzuigen is periodieke natte reiniging absoluut nodig voor een blijvend schoon, representatief en duurzaam tapijt. Hierbij kun je kiezen uit diverse methoden. Onze voorkeur gaat uit naar het bonnet-systeem (meest voorkomend) of het sproei-extractiesysteem. Dan is er ook
nog een droge methode met poeder. Daar hebben we wel de machines voor, maar die methode hanteren we zeer zelden.’’

Uniek tapijtreinigingssysteem

Bij het bonnet-systeem – de licht vochtige methode – wordt het tapijt eerst met een borstelmachine gezogen en vervolgens gesprayd met een water/zeepoplossing. ,,Hier wordt soms ook gecarboniseerd water of koolzuurgas aan toegevoegd. Nadat het schoonmaakmiddel is ingetrokken, wordt het tapijt met een schrobmachine behandeld.

Als schijf wordt een wit katoenen of microvezel pad (de bonnet) gebruikt, waar het vuil aan blijft hangen. We maken gebruik van het Chemspec Formula 90 koolzuursysteem.
Dit is een uniek bonnet reinigingssyteem waarbij het tapijt in een uur droog is. De meeste vlekken verdwijnen en er is geen geluidsoverlast.”

Optimale tapijtreiniging

De sproei-extractie is de natte reinigingsmethode. ,,Het tapijt wordt eerst gestofzuigd met een borstelmachine, waarna schoonmaakmiddel over het tapijt wordt gesprayd.
Vervolgens wordt er onder druk heet water in het tapijt geïnjecteerd en dit wordt meteen weer opgezogen, zodat het losgeweekte vuil wordt meegenomen.

Het voordeel is een optimale reiniging, maar het duurt wel minimaal 2-3 keer langer voor het tapijt droog en weer beloopbaar is.”
AB Dienstverlening maakt gebruik van de producten van Chemspec, sinds 1968 wereldwijd marktleider op het gebied van tapijt- en  meubelreinigingsproducten.

Steeds meer particulieren

,,Tapijtreiniging doen we niet elke week, maar wel zeer regelmatig. Dat is de laatste tijd veel meer voor particulieren dan voor bedrijven. Want de kantoorpanden nu in deze coronaperiode zijn leeg. Daarmee krijgen wij te maken in schoonmaakland.”
Onderhoudsplan ,,Wij kunnen een periodiek onderhoudsplan voor u opstellen waarbij de meest gebruikte ruimtes vaker worden gereinigd.

Door uw vloerbedekking periodiek te laten reinigen verlengt u de levensduur en verbetert de uitstraling van uw tapijt. Het schoonmaken zorgt ervoor dat uw tapijt zijn textuur en kleur terugkrijgt. Hardnekkige vlekken verdwijnen. Het tapijt is schoon en ruikt fris.”

Terug naar nieuws
Google-Beoordeling
4.6
Gebaseerd op 11 recensies
×
js_loader